Creme zi/seară/ochii

Așa cum v-am povestit în categoria „Creme” primul pas este important să alegeți creme de calitate,fără parabeni și nu în ultimul rând potrivit pentru tipul de ten.

Crema de zi trebuie să aibe un factor de protecție pentru a elimina riscul de a ne pată pe față. Nu uitați! Neapărat iarnă trebuie să existe SPF cât mai mare deoarece în perioada aceea suntem cel mai expuse la pericolul ne a ne alege cu arsuri pe ten.

Crema de seară – o cremă foarte hidratantă este cea mai bună alegere (dar să nu fie extrem de grasă,indiferent dacă tenul tău este uscat). Bineînțeles dacă tenul este uscat aici este vorba de o altă problemă ce influențează pielea noastră să fie așa.

De exemplu: dacă tenul tău este gras și optezi pentru o cremă de matifiere,estomparea și reducerea sebumului,desigur trebuie să îți aplici o cremă cu hidratare intensă față de restul persoanele care nu folosesc acest tip de creme.

Crema de ochii

Până acum am tot vorbit de îngrijirea tenului ce fel de creme să cumpărăm dar este timpul să abordăm și zona cea mai mică de pe suprafață tenului și așa numită zona ochiilor.

Cu siguranță nu ai acordat foarte multă atenție așa cum faci cu tenul.Te-ai gândit vreodată că există posibilitatea să ai cearcăne profunde din cauza faptului că (din grabă/timp insuficinet) aplici crema de zi pe toată suprafață tenului inclusiv în zona cearcănelor și nu o crema destinată zonei?

SCAPĂ DE CEARCĂNE, PUNGI ȘI RIDURI !!

Piele din jurul ochilor este mai subțire și mai sensibilă și își pierde suplețea și elasticitatea mult mai repede.Riduruile apar mai întâi în jurul ochilor,sub formă unor linii fine,de aceea este indicat să folosim produse create special pentru această zona.

Începând de la vârstă de 20 de ani, prima crema care trebuie folosită este crema de ochi. Ea poate fi o simplă cremă hidratantă. Dar este important să folosești în fiecare zi protecție solară de minim 30 SPF.

Odată cu înaintarea în vârstă apar primele riduri (mai exact la vârstă de 30 de ani) de expresie și prima zona unde se formează este zona din jurul ochilor,sub denumirea de <<laba găștii>>. Pentru prevenirea apariției ridurilor este recomandat să aplici creme speciale bogate în vitamina C,retinol și acizi de fructe.

ATENȚIE! Aceste substanțe pot fi iritante pentru anumite persoane. Tot la această vârstă încep să se instaleze inesteticele cearcăne și pungi sub ochi, de aceea se recomandă o crema cu o textura sub formă de gel cu proprietăți depigmentante, anti-inflamatoare și drenante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *