Demachierea

Un pas important în îngrijirea personală îl constituie demachierea tenului, pentru a înlătura orice urmă de machiaj aplicată peste zi.Demachierea se execută în fiecare seară şi dimineaţă; indiferent de ora la care te pui la somn seara sau de oboseala pe care o resimţim,este necesar să înlături de pe obraz fardul,impurităţile depuse în timpul zilei şi produsele de secreţie care rămân pe piele şi se descompun.

Demachierea de dimineaţă este menită să îndepărteze excesul de sebum secretat în timpul nopţii (mai ales în cazul tenurilor grase), iar demachierea de seară este obligatorie nu doar pentru a îndepărta machiajul, ci şi pentru că pielea are nevoie să fie periodic curăţată şi reîmprospătată. Pielea perfect curăţată poate respira în voie,condiţie indispensabilă pentru vitalitatea, prospeţimea şi supleţea ei.

Orice tratament cosmetic , indiferent ca este un tratament clasic sau un termotratament trebuie sa se faca pe o piele curăţată foarte bine în prealabil. Demachiantul nu trebuie să fie absorbit de către piele, el trebuie doar aplicat astfel încât prin aplicarea sa, să antreneze şi să dizolve toate impurităţile aflate pe suprafaţa pielii:resturile de fard, secreţiile pielii,praful,fumul etc. .Demachiantul pe care îl vom utiliza pentru curăţare ca şi în cazul cremelor, trebuie stabilit în funcţie de natura tenului.

Demachierea trebuie efectuată chiar şi pe un ten nemachiat. De ce? Pentru că de-a lungul unei zile întregi praful, transpiraţia, diversele impurităţi acumulate de piele afectează iremediabil sănătatea tenului, iritându-l şi făcându-l să-şi piardă din strălucire.Omiterea repetată a acestui proces poate fi răspunzătoare de apariţia prematură a ridurilor, de apariţia petelor şi coşurilor pe faţă sau de schimbarea culorii tenului şi să fie sănătos. Ce s-ar putea întâmpla însă, dacă sărim acest pas?

    sebumul şi particulele de praf astupă porii şi pot apărea coşuri şi puncte negre.

    • dacă rimelul rămâne pe gene,acestea se pot rupe sau chiar pot să cadă.

   resturile de farduri pot provoca alergii sau iritaţii ale pielii.

    • datorită acumulării de celule moarte, produsele de hidratare nu pătrund în totalitate în piele, iar tenul nu este hrănit corespunzător. Urmarea este apariţia prematură a ridurilor.

   tenul devine tern, lipsit de elasticitate şi luminozitate.

Pentru a avea un ten impecabil, de invidiat trebuie să respecți neapărat acest ritual dupa o zi lungă de muncă/școală etc. Vă ofer câteva tricks-uri cum puteți să săvârșiți această „lucrare” cu brio:

-apă micelară (pentru a va ușura muncă până în momentul în care dischetă este imaculată) / dacă nu lapte demachiant și tonic obligatoriu!

-tonic

-hidratare

Trebuie sa inveți să ai răbdare cu tine însăți și de azi înainte trebuie să ți cont de ordinea demacherii,adică: prima dată se demachează buzele( dacă ai avut un ruj pe buze; evident iei o altă dischetă) și gura, a doua oara ochii și nu în ultimul rând tenul cu exigentă maximă pentru a îndepărta toate impuritățile.

PS: să nu exagerezi sau să creezi o obsesie, deoarece riști să îți pui tenul în pericol ( exista riscul să îl sensibilizezi).

În completarea acţiunii demachiantului, vine loţiunea tonică, eliminând resturile de machiaj, impurităţile şi celulele moarte, purifiind pielea. Loţiunea tonică este necesară ,deoarece stimulează funcţiile biologice ale pielii şi activează circulaţia sângelui având totodată şi o acţiune tonică asupra muşchilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *