Fondul de ten pentru tine !

Găsirea unui fond de ten perfect poate fi o sarcină destul de anevoioasă în ceea ce privește frumusețea feminină. Trebuie să îți găsești un fond de ten care sa se potriveasca tipului tău de piele, tonului si subtonului tenului tau. Am auzit sute de întrebări pe care le-ai adresat in legatura cu fondurile de ten:

” Care este mai bun?, Ce firma?, Ten gras?, Ten Uscat?, Ten Sensibil?, Primvara?, Vara?, Toamna?, Iarna? „

Înainte de a dezbate acest subiect trebuie să știi că indiferent de tipul de ten și anotimp trebuie să ne hidratăm tenul ( așa cum am spus în categoria Cosmetică-Creme) . Înainte de aplicarea fondului de ten pentru a avea o rezistență îndelungată trebuie să aplicăm primer.

” Care este mai bun? „

Așa cum concurență este destul de mare, așa apare și tentația de achiziționarea produselor noi. Vorba aia: „nu tot ce zboară se mănâncă” așa că hai să revenim puțin cu picioarele pe pământ și să analizăm mai în profunzime detaliile care fac diferența. Nu vreau să denigrez nici un brand dar cred că este clar că produsele profesionale sunt mult mai bune decât cele pe care le găsești la orice colț de stradă.

Foarte lăudate și căutate sunt fondurile de ten de la Estee Lauder dar din păcate, feedback-urile pe care le-am auzit nu au fost senzaționale. În mare parte fetele caută fonduri de ten cu acoperire mare. Dacă ai tenul problematic (acneeic, ten gras), nu este recomandat să achiziționezi un asemena fond de ten, deoarece riști să accentuezi problemele pe care le ai.

Nu te-ai întrebat vreodată de ce îți ies coșuri chiar dacă este un fond de ten profesional? Îți spun eu: fiecare fond de ten care are o acoperire foarte mare atunci conține și o cantitate mare de pudră, silicon, etc. Dacă vrei să să excluzi să mai ai coșuri atunci îndreaptă-te către un fond de ten ce este conceput pe baza de apă.

Ce firmă?

Sunt două tipuri de fonduri de ten care pe mine personal m-au surprins:

Primul fond de ten este cel de la” Illamasqua” pe baza de apă. Se adaptează foarte bine în funcție de timpul de ten și în același timp se camuflează după subtonul tău.

Al doilea fond de ten este de la „Diorskin Forever Perfect Mousse”, așa cum spune și numele lui este că un fel de mousse foarte ușor, „pufos” ce îți creează o stare de bine și de libertate, fără să îți dorești să „fugi” cât mai repede acasă să te demachezi.

Cele două tipuri de fonduri de ten de mai sus ți le recomand cu mare încredere să le folosești dacă nu te poți obișnui cu un bb cream. Nu este bine să folosim în permanentă un fond de ten. Dacă nu te poți dezlipi de ideea de nu a mai folosi fond de ten atunci încearcă-le pe acestea. Prețurile sunt măricele dar ținând cont că sunt produse profesionale își merită toți bani.

PS: în cazul în care ți-am stârnit interesul pentru bb cream aștept să lași un mesaj și îți pot da câteva sfaturi.

Ten Uscat?

La tenul uscat ar fii bine să îți achiziționezi un fond de ten cu hidratare intensă, cu o acoperire medie.

Ten Sensibil?

Pielea sensibilă este caracterizată de iritatie la cel mai mic contact și roșeață, care este de cele mai multe ori permanentă. Fondul de ten pentru acest tip de piele trebuie să fie blând, dar produsele trebuie să ofere suficientă acoperire pentru a fi eficiente.

Vara?

Tot am deschis subiectul mai sus în legătură cu un bb-urile. Îți spun un „secret” de al meu. Ani la rând am avut probleme severe cu tenul meu. Prima dată când au apărut aceste creme colorate am fost destul de reticienta, cunoscându-mi problemele cu tenul ( în toată această perioada eu, deja aveam o rutină lunară și mergeam la tratamente faciale) nu mă puteam riscă cu tot ce apărea pe piață.

Făcând o paranteză, pe timp de vara am rămas fără fond de ten, eram în concediu, iar o prietenă mi-a oferit acest bb cream. Nu îți pot descrie acel sentiment! Pur și simplu a fost o eliberare a fetei mele de la o „mască ( devenisem deja frustrată. Îmi doream o schimbare și nu știam anume cum să schimb și cu ce). De atunci folosesc bb-urile și tenul meu ușor ușor a devenit la normal.

Toamna?, Iarna?

Nu vreau să te plictisesc prea tare, atunci o să îți spun mai pe scurt ce ar trebui să faci toamna și iarnă, ce fel de fond de ten să folosești /creme colorate.

Tips: Indiferent dacă este fond de ten sau creme colorate folosește ceva light. Nu cred că îți va plăcea sentimentul să te „strângă” tenul din cauza produselor aplicate pe ten. Cred că e suficient pentru ține frigul de afară.

Primvara?

Știu că nu am ținut cont de ordinea pe care am scris-o în primele rânduri dar am ales strategic să dezbat subiectul de „Primăvăra? „ lângă cel de ” Toamna?, Iarnă? „. După o perioada îndelungată de vreme urâtă afară nu doar corpul tău are de suferit ci și tenul. Este o schimbare majoră de temperatura, chiar un șoc pentru obrăjorii tăi.

Îți recomand să păstrezi același „regim” că și în perioadele frigurioase. Treptat îi poți reintroduce fondul de ten pe care vrei să îl „porți” și vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *